Studentska organizacija

Studentska organizacija

SUSPUUnija Slobomir P Univerziteta (SUSPU) je studentsko predstavničko tijelo Slobomir P Univerziteta, čiji su osnovni ciljevi poboljšanje kvaliteta studija i položaja studenata u društvu, poboljšanje studentskog standarda, povećavanje informisanosti studenata, uspostavljanje komunikacije i saradnja sa studentskim organizacijama, univerzitetima i fakultetima u zemlji i inostranstvu, organizovanje humanitarnih, kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija za studente, afirmacija studenata i njihovo angažovanje u društvu.

SUSPU se trenutno nalazi u pocesu integracije u Studentsku Uniju Republike Srpske (SURS). Povezivanje sa zvaničnim studentskim predstavničkim tijelom imaće veliki značaj za studente Slobomir P Univerziteta, jer će time biti premještena barijera stvorena između državnih i privatnih fakulteta i univerziteta, a time i studenata širom RS i BiH.

Studentska Unija planira u skorije vrijeme da organizuje dešavanja poput promocije Unije po većim studentskim i srednjoškolskim centrima (Banja Luka, Sarajevo, Foča, Brčko, itd.) i učešće predstavnika Unije na seminarima koje organizuju omladinske i studentske organizacije RS i BiH, o čemu ćete deteljnije informacije moći naći na sajtu Unije.

Neki od tih događaja su već održani, poput Naučno istražvačkog skupa studenata RS, koji je organizovao Studentski parlament Univerziteta u Banja Luci, te skup Omladinskog savjeta mladih RS, koji je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i omladine RS, gdje su učešće uzeli i naši studenti. Da bi student mogao da učestvuje na seminarima i skupovima ove vrste, kao predstavnik Univerziteta neophodno je da bude član Studentske Unije.

Svaki student Slobomir P Univerziteta, prilikom upisa na prvu godinu studija automatski postaje član Studentske Unije. Obaveze članova Unije definisane su Pravilnikom o obavezama članova Unije. Neke od njih su: učešće u projektima koje realizuje Unija, učešće na seminarima i skupovima koje organizuje naša Unija, ili neka druga studentska ili omladinska organizacija ili udruženje, te pružanje novih ideja, prijedloga i sugestija.

Podijeli:
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail