Studijski program Odsjeka za grafiku i dizajn

Studijski program Odsjeka za grafiku i dizajn

Ciljevi studijskog programa:

Odsjek  za dizajn i grafiku, pri Akademiji umetnosti, je  element koji spaja dve bliske grane umetnost i tehnologiju. Današnji napredak  dizajna je indikator i ujedno zamajac ekonomskom razvitku u sadašnjim uslovima. Na temeljnim predmetima studenti primarno trebaju steći osnovna metodološka i fundamentalna znanja iz oblasi struke. Upoznati se sa različitim metodologijama, filozofijom umetnosti i dizajna, specifičnim bazičnim znanjima, posebno onih iz stalne primene iz područija grafičkog dizajna, multimedije i produkt dizajna.

Predmeti su ponuđeni u obliku obaveznih predavanja, eksperimentalnog rada i seminara. Cilj studija je da se studenti osposobe i ovladaju sledećim sposobnostima:

  • osposobiti odgovorne, nezavisne i stručne studente
  • povećati povezanost teoretskog i praktičnog učenja
  • razviti pozitivnu radnu etiku
  • povećati sposobnost komunikacije i korištenja kompjuterske tehnologije
  • razviti šire stručne vještine

Sam program studija dizajna uključuje vizuelne, tehničko-praktične i ujedno teoretske sadržaje. Istrajavanje na kvalitetnom izvodjenu nastave i predloženog plana podrazumeva primenu i znanje iz sva tri gore pomenuta područija kao i samostalnu istraživačku delatnost koja dolazi iz područija dizajna.

Naučna oblast kojoj pripada studijski program

Studijski program Dizajn i grafika su Interdisciplinarne studije iz oblasti umjetnosti i inženjerstvo i tehnologija.

Vrsta studija i ishod procesa učenja

 

Vrsta studija: Studije prvog ciklusa – osnovne akademske studije – 240 ECTS

Ishod procesa učenja:

Studije dizajna su postavljena kao naučno-umetnički studij koji obrazuje dizajnere grafičkog, proizvodnog dizajna i multimedijalnog dizajna. Osposobljene za poslove stvaralačkog konstituisanja predmetne okoline u svrhu zadovoljavanja individualnih i zajedničkih potreba. Sposobnosti i tehnike koje studenti savladaju tokom školovanja su u cilju dobrobita  samog društva.

Stručni, akademski, odnosno naučni naziv

Student koji završi studije prvog ciklusa na Odsjeku za dizajn i grafiku dobija zvanje diplomirani dizajner grafičkih i interaktivnih medija.

Podijeli:
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
kids tracking devices . press release