USPJEŠNI STUDENTI

USPJEŠNI STUDENTI

Studenti Glume već sada učestvuju na festivalima, u mnogobrojnim predstavama, filmovima i serijama od kojih se posebno trebaju istaći: Festival monodrame i pantomime sa predstavama „Maraton bre“ 2007. godine i „Opstanak“ 2008. godine, Sterijino pozorje, BELEF, film „Sveti Georgije ubiva aždahu“ i serija „Gorki plodovi“ Siniše Kovačevića. Mnogi od njih danas već kao diplomirani studenti glume igraju zapažene uloge u pozorišnim predstavama poput: „Neka mu je laka crna zemlja“, „Virus“, „Koštana“, zatim „Dom za vješanje“ – pank opera Emira Kusturice, „Miris kiše na Balkanu“ – serija Ljubiše Samardžića i mnoge druge:

glumci

,,STERIJINO POZORJE”

je pozorišni festival koji se već više od pola vijeka tradicionalno održava u Novom Sadu, priređujuci izuzetno bogat i raznolik sadržaj u okviru kog se održava ,,Pozorje mladih” čiji je cilj druženje i predstavljanje rada studentima različitih akademija. Studenti naše Akademije su već dva puta nastupali na ,,Pozorju mladih” i svoje stvaralaštvo uspješno odmjerili sa vršnjacima u regionu. Kolažni program ,,PRVI KORACI” je izveden 2008. godine, a 2010. godine ,,Pozorje mladih” je otvoreno izvođenjem komedije ,,Cajkača”, koja je propraćena sa mnogo aplauza i smijeha. Osim gledanja dobrih predstava i sticanja slike o radu drugih akademija, kroz višednevno druženje su stvorena mnogobrojna poznanstva i prijateljstva.

NARODNO POZORIŠTE U BEOGRADU

,,PRVI KORAK – IZAĐIMO IM U SUSRET”

Nacionalni teatar je ove godine priredio reviju glumačkih akademija sa posebnim ciljem – da studente završnih godina predstave upravnicima pozorišta i rediteljima iz cijele Srbije, što je za mlade glumce, koji su pred završetkom akademije, od izuzetnog značaja. Narodno pozorište, predvođeno upravnikom, gospodinom Đurovićem, je ugostilo akademije iz Beograda, Novog Sada, Niša, Prištine i Bijeljine. 24 juna 2010. godine na sceni ,,Raša Plaović”, pred punom salom,  studenti u klasi prof. Ljiljane Blagojević izveli su diplomsku predstavu ,,CAJKAČA”, koja je odlično prihvaćena. Studenti naše Akademije su predstavljeni u najboljem svjetlu, a potvrde za to su angazmani nekih od njih u novim predstavama. Izuzetno su zahvalni Narodnom pozorištu i prilici da pokažu svoje umijeće na sceni nacionalnog teatra i van granica Republike Srpske.

,,100 GODINA OD ROĐENJA SKENDERA KULENOVIĆA”

je kulturna manifestacija koja se od 20. do 26. septembra održala u Prijedoru. Tokom tih dana su organizovani različiti sadržaji i aktivnosti, a studenti i diplomirani studenti u klasi prof. Ljiljane Blagojević su nastupali 24. Septembra na velikoj svečanosti održanoj u Pozorištu u Prijedoru. Nikolina Bogdanović, Danka Ignjatović, Ninoslav Culum, Nenad Blagojević i Ivan Petrović su izveli djelo Skendera Kulenovića  ,,Stojanka majka Knežopoljka”. Nastupali su pred punom salom i veoma kvalitetnom publikom, zajedno sa našim najvećim pjesnicima Dobricom Erićem, Matijom Bećkovićem, Ljubivojem Ršumovićem, Đorđom Sladojem, Mošom Odalovićem i drugim…  To da se Akademija predstavila u najboljem svjetlu potvrđuje poziv za ucešće i naredne godine, kao i pismo – kritika upućena prof. Ljiljani Blagojević.

,,DANI ZORANA RADMILOVIĆA”

ZAJEČAR

Na ovom značajnom festivalu posvećenom našem velikom glumcu  Zoranu Radmiloviću 11. oktobra  2010. godine nastupali su  studenti glume Odsjeka za dramsku i filmsku umjetnost sa predstavom ,,CAJKAČA” u revijalnom dijelu programa. Na festivalu se pored Slobomir P Univerziteta predstavila  Akademija iz Niša. U Zaječaru su tokom festivala okupljeni kvalitetni umjetnici, stoga su naši glumci imali veliki zadatak da nastupajući u čast  Zorana Radmilovića opravdaju  dolazak na ovaj prestižni festival i zadovolje visoke kriterijume publike.  Predstava je odlično prihvaćena i reakcije publike i organizatora su bile veoma dobre! Nadamo se ponovnom odlasku u Zaječar naredne godine!

Podijeli:
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail