Riječ dekana

Riječ dekana

DSC_0073Dragi posjetioci, budući brucoši,

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da Vas informišem o radu Akademije umjetnosti, kao šestom i najmladjem fakultetu na Slobomir P Univerzitetu, koji je osnovan u gradu Slobode i Mira, simboličnog imena – Slobomir.

Na temelju prvobitno oformljenog Fakulteta za dizajn i grafiku u akademskoj 2005/2006. godini izrasla je Akademija umjetnosti sa tri odsjeka – Odsjek za opštu muzičku pedagogiju, Odsjek za dizajn i grafiku, Odsjek za dramsku i filmsku umjetnost i Odsjek za audio-vizuelnu umjetnost na filmu i televiziji.

Ponosni smo što možemo reći da na  Akademiji umjetnosti predaju renomirani profesori, čiji su umjetnički i naučni uspjesi izvanredni.

Imajući u vidu savremena dešavanja u visokom obrazovanju u svijetu, nastavni planovi i programi su apsolutno prilagođeni kako bi studenti sa ovog fakulteta izašli kao vrhunski stručnjaci i profesionalci, koji mogu da ispoštuju sve one zahtjeve koje nameće današnje tržište.

Prestižne nagrade i međunarodna priznanja naših studenata dokazuju da je znanje i kvalitet znanja upravo na Slobomir P Univerzitetu.

Krajnji smisao očekivanog širenja spektra umjetničkih profila našeg Univerziteta jeste da ovaj prostor, a i širu okolinu, integriše u aktuelno umjetničko promišljanje jednog vremenskog obrasca pred kojim se nedvosmisleno nalazi svaka tačka evropske, pa i svjetske civilizacije.

Sve potrebne informacije u vezi sa programima i mogućnostima koje pruža Akademija umjetnosti možete pronaći na našem sajtu, a za dodatne informacije možete nas i lično kontaktirati. Rado ćemo Vam izaći u susret.

Svim sadašnjim i budućim studentima, želim uspjeh u studiranju, i naglašavam da, samo uz obostrano maksimalno angažovanje, naš i vaš rad će imati smisla.

Srdačno Vas pozdravlja,

Dekan Akademije umjetnosti

Mr Aleksandra Radosavljević, docent

Podijeli:
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail